Froneri je posvećen odgovornom i održivom nabavljanju palminog ulja. Kao član Okruglog stola za održivo palmino ulje (RSPO) podržavamo i prihvatamo njegove principe i kriterijume. Mi se zalažemo da osiguramo da sve palmino ulje, koje je sadržano u našim proizvodima, bude odgovorno i održivo nabavljeno. Naš cilj je da se svo naše palmino ulje nabavlja na održiv način od 2022.

RSPO

Froneri je posvećen uklanjanju plastičnih kašika, slamčica, čašica i poklopaca za jednokratnu upotrebu, uključujući i plastične novitete u dečijim proizvodima. Već od 18.02.2020. god., smanjili smo korišćenje plastike za jednokratnu upotrebu za više od 1.7 miliona komada! Ovo će biti glavni prioritet u našem daljem poslovanju, sa ciljem da od 2025. godine sva ambalaža koju koristimo bude 100% reciklirana ili ponovo korišćena.

FRONERI-evi štapići su nabavljeni od dobavljača koji je sertifikovan od strane FSC (Forest Stevardship Council®) ili PEFC (Program za odobrenje šumskog sertifikovanja), u zavisnosti od zemlje. To znači da se izvorni trupci, od kojih su štapići pravljeni, nalaze u održivo upravljanim šumama i 100% su u skladu sa propisima koji obezbeđuju poštovanje najviših ekoloških, društvenih i etičkih standarda.

PEFCSFSC

Jeste li znali da je na svetu ostalo samo 3900 tigrova? Naš novi sladoled na bazi biljaka, RØAR, ima misiju da to promeni, kroz svoje partnerstvo sa Panthera-om i programom „TIGERS FOREVER“, koji ima za cilj da poveća broj tigrova za najmanje 50% u narednih deset godina.

Panthera

MILKA, OREO and TOBLERONE are trademarks of the Mondelez International Group, used under license

NIRVANA, ALOMA, BEST, TOPGUN, PIRULO, NESQUIK, KITKAT and FAMILIA HIT are trademarks of Société des Produits Nestlé S.A, Vevey, Switzerland, used under licence